torsdag 7. januar 2010

Lucky!

Teeenk...vi har fått oss pusekatt! Ikke hvilken som helst pus heller, men en ekte rådhuskatt!


La meg presentere LuckyPus - verdens snillest og mest høytmalende katt! Den har en dårlig tann, men er ellers i fin forfatning, bortsett fra masse klumper i pelsen som veterinæren nå har barbert bort. Han er ca 2-3 år og kastrert, og har sikkert levd et godt liv...frem til jul.

Den har vandret rundt rådhuset før jul, i romjula, og nå etter jul. Jeg så den ikke før første dag etter jul. Da hørte den stemmene våre fra kjellerlageret, og begynte å mjaue mens den stakk et lite pjuskete fjes inntil vindusruta.
For å gjøre en lang historie kort, ble den først fanget og plassert i en pappeske, fikk litt mat, og så ut til å trives i eska. Alternativ 1 var å sette den ut igjen, alternativ 2 var at noen tok den med hjem. Siden alternativ 1 ville ført til den visse død, var det igrunn ikke så vanskelig å bestemme seg.
Vi har nå vært hos veterinæren og konstatert at den ikke er merket. Den har fått ormekur og generell sjekk, og som tidligere nevnt virker formen fin bortsett fra at den er utmagret og utslitt.
Den spiste forresten så mye hos dyrlegen at alt kom opp igjen, men godt var jo det for ut kom en hel engangshanske. Stakkars pusen! Hansken har sikkert vært borti mat, og i nødens stund.... huff a meg!


På tirsdag var den desperat opptatt av mat, og vi måtte porsjonere ut i passende mengder - lite og ofte. I går var nok magen full, og den hadde et mer avslappet forhold til matfatet, men det var veldig mye soving. Den er nok litt mer utforskende i dag, men mye av tiden går også nå med til avslapning. Siden deler av pelsen er borte, må den være inne likevel, så det passer igrunn fint at den ikke står ved døra og maser. Den tid kommer nok.

Etter et forsøk på å bruke gulvteppet som do, har den nå skjønt hvor den skal gå, og kattedoen brukes flittig. Vi har kun hatt ett lite uhell, og det er ikke verst under rådende forhold.

Jaa...som dere skjønner er det katta som har satt agendaen denne uka. Vi ble plutselig katteeiere igjen, og det er sikkert en mening med det.
Gutta er begeistret, spes. lillebror. Han mistet nesten pusten av lykke da vi kom hjem med pappeske med lyd, og jeg har ikke hørt et pip om pjuskete pels...kun om hvor fin den er. Det er vel det man kaller kjærlighet :)

Håperallehardetbraklem fra

14 kommentarer:

Ruths datter sa...

Nei så fin den er da. Skikkelig søtnos.

jannes hobbykrok sa...

Åååhhh!Nyyydelig pusekatt,og herlig historie!Vakker er den,selv med skikkelig rocka frisyre!Så flott denne bloggen din er!Legger meg til som følger,og gleder meg til å komme innom igjen!
Janne

Frøydis sa...

Gratulerer med pys :-) Selv er jeg ikke et kattemenneske, men de er alldeles nydelige! Godt det finnes mennesker som dere som tar de til seg og gir de det gode hjemmet de fortjener!!

Vinterklem fra Frøydis

Nikoline sa...

Åå..så godt å lesa slike historiar. Eg kan ikkje fatta og begripa meg på enkelte mennesker,slike som ikkje eig snurten av ansvar for eit dyreliv. Det er ikkje noko verdt,det,liksom... Vert alltid glad inni meg ved slike happy-ending-historiar som dette. Og pusen var jo berre såå fin!Han har heilt sikkert tilhøyrd nokon tidlegare i og med den var kastrert,håpar dei ALDRI anskaffar seg eit dyr igjen!
Fyr godt i ovnen og kos deg med pusen i januarkulda:0)

http://kalimerablogg.blogspot.com/ sa...

Åhh for en deilig puse, og så utrolig snille dere her. takk for at du deler den flotte historien med oss.
Vi har tre katter - og den miderste fant vi i blomsterbedet, knøttliten. Elsker katter skjønner du.

sylvia sa...

hei,
så godt at den fant dere i kulda,
godt det finnes snille mennesker i verden som bryr seg om dyra.
å han var jo utrolig fin da,tenk når han legger på seg å pelsen gror ut,ååå han er så vakker.
elsker katter jeg,har en selv.simba,
har dere satt navn på han?
ser ut som en sebastian spør du meg hihihi..
klem fra sylvia

sylvia sa...

hei igjen.
jo dere hadde jo navn på skjønnheten.Lucky.klart han heter det..

irene sa...

Åååååså fin katt!
Den må dere väre snill med!
Lycke till med tiden fremover!
Ha en fin kväll!

Irene

Lobeliadamen sa...

Å så skjønn pus :-)
Gleder meg til å følge med dere videre.

Ha en herlig kveld :-)
W

Emmas utsikt sa...

ooooooh. Så bra gjort. Jeg ELSKER katter, til tross for at jeg har hund nå.
Håper bare at ingen sitter et sted og lurer på hvor katten har blitt av. De forsvinner jo av og til frivillig på en måte. Men det viktigste er at pus har det bra nå.

Klem
Emma

H.Strøm sa...

Aaaw..jeg blir så glad når en trist historie ender godt.
Jeg har katt selv og er spesielt glad dyr.
La oss håpe han får mange glade og gode år med dere!

Mvh Heidi

Veronica sa...

Gratulerer med flott, vakker og kjempe søt pusekatt!!

Det er ikke noe bedre enn å ha katt i hus:)

Klem fra Linea

(eddas) sa...

Kjempesøt er den...tenker den er glad nå....kommet til et trygt og godt hjem...
kos dere med pusen
goKlemmer

Mira sa...

Vakker allerede Lucky, men blir super skjønn når pelsen vokser ut.

Godt den får bo hos dere! Den må jo ha vert hos folk før siden den er så tamm.
Kanskje noen savner den?

Det viktigste er jo at Lucky har det bra da.

Klem fra Mira.