søndag 2. august 2009

En konstatering, og behov for hjelp

Tenk at det allerede er august. Sommeren som jeg har ventet på i flere uker nå er mer eller mindre på hell, og ukene som skulle nytes til siste slutt er borte. De er rett og slett forduftet...*pofff*
1 uke igjen av sommerferien, eller sagt med andre ord, 7 LANGE UBRUKTE dager igjen. Høres mye bedre ut slik ;-)

Jeg har vel aldri hatt så utlada batterier som i år, men heldigvis har jeg litt ferie til gode utover høsten. Alltid godt med noen "gulrøtter"

Nå har jeg kjøpt krydderplante for ørtende gang. En meget kortvarig glede. Skjønner ikke hva jeg gjør feil, for hos oss overlever de ikke.
De står fint et par, tre dager, og så visner de hen. Jeg rekker omtrent ikke å vanne dem engang.

Det er så koselig med slike planter på kjøkkenet. Godt smaker det og godt dufter det, men pent å se på etterhvert er det ikke når stilkene henger som vissne slips over krukkekanten.

Har noen tips til hvordan man får friske struttende planter, blir jeg overlykkelig!

Har også et spørsmål ang. spraymaling. Det har jeg nemlig aldri prøvd, tenk det! Kan man spraye alt, selv det som normalt hadde trengt grunning først?

Jeg vet jo at damene her inne er eksperter på spraybokser :)

Vi har en trompetengel som jeg er veldig glad i, men den er gullfarget og passer ikke så godt inn. Ble kjøpt til jul for et par år siden, men engler trenger man året rundt, så jeg kunne tenkt meg at den ble hvit eller sølvfarget.
Selve engelen kjennes ut som den er av tre mens foten er tung
og sikkert av metall.


Det er ikke så lett å be dere si om den kan sprayes eller ikke, men har noen erfaringer med ting som ble helt mislykket og som burde vært holdt milevis unna sprayboksen?

Huff, jeg er så uinspirert om dagen. Skulle tatt bilde av Joels rom og vår "nye" vindusbenk, men det kommer nok. Enkelte ganger skjer det ting som tar tankene bort fra det man helst vil tenke på...that's life!

PS) Glemte å si at "rosene" øverst til venstre kan taes med om du elsker roser ;-)

Ønsker dere alle ei GOD uke, klems

6 kommentarer:

Laila -Karin sa...

Krydderplanter er jeg ikke flink med
men spraymaling er noe annet .
Du kan spraye det meste , men du bør grunne, Du får grunning på spray boks og.
Ha en fin morgendag
Klem

Line Cathrin sa...

Krydderplantene det kan jeg.
Du har sikkert kjøpt disse i dagligvaren. Dessverre er dette bruk og kast planter.
Hvis du vil ha planter som varer så må du på gartneri å handle eller bytte til deg fra en annen med have.
Hvis du skal ha de inne om vinteren bør du ha plantelys over pottene ellers får du lange ranglete og lite pene planter.

Violetta sa...

Stilig! Her kommer rådene på løpende bånd. Tusen takk! Gartneri altså? Ok da! De bør sikkert stå i leirpotter også? Skal gjøre et nytt forsøk for krydderplanter VIL jeg ha!

Line Cathrin sa...

Nei det bør det faktisk ikke gjøre med mindre pottene er glaserte. Uglaserte potter passer best til pelargonier og kun det fordi vannet fordamer også gjennom potteveggen. Regner med du ikke liker å vanne deg i hjel. En løsning er en kjempestor og da mener jeg veldig stor terrakotta potte.
Sinkbaljer er faktisk utrolig praktisk til en liten krydder have. Men husk dreneringshull i bunnen så plantene ikke drunkner når det regner.

Violetta sa...

Regner!?! Jeg har da tenkt å ha herlighetene inne på kjøkkenet *Ü*

Drømmedama sa...

Min erfaring ang. krydderplanter er ganske enkelt og greit selvvanningspotter (eva solo sine med nylontråder som suger vann for plantene), mine vokser og stortrives. De er plassert på
kjøkkenet i vinduet med morgensol. Lykke til....