torsdag 30. juli 2009

Loppistur 2

Kvart over ni satte vi kursen mot Loppisland. Vi var alle i godt humør, mor hadde penger i veska, og optimismen og godviljen var på topp. Halv elleve var vi et par km fra Grebbestad. Da hadde vi passert et par loppiser allerede, men når far har klampen i bånn og mor hekler... er det ikke så greit å få gjort noe når unga vræler LOPPIS fra baksetet!
Vi tar dem på return svarte far da han fikk kjeft for at han kjørte for fort.

Så passerte vi Bohuslän's største loppis (sto så på skiltet) men siden de ikke åpnet før elleve dro vi til Grebbestad og drakk kaffe først. Vi dro til vår faste lille cafe oppi bakken. Herlig renovert og dekorert. Kameraet mitt lå som vanlig gjenglemt i bilen. Vel, etter et par timer i Grebbestad dro vi til loppisen. Vi oppdaget fort at vi hadde vært der før. Dengang kom vi hjem med en pult, som etter å ha stått i stua et visst antall uker, ble sendte til søppeldynga. Den gang var storebror liten, og aktet så visst ikke å sitte OPPE med tegnesakene sine.

Ærlig talt, *sukk* Jeg vet ikke om jeg egner meg for lopper i det hele tatt. Så mye dritt, fyttigrisen! Skur etter skur fylt med skrap. Det luktet helt pyton, støv og skitt... Det at alt sto stablet hulter i bulter gjorde at jeg ikke så noen ting. Jeg ble bare helt ør i knotten.
Det jeg var ute etter var et smalt skap/benk eller bord, men det fantes ikke. Veldig lite møbler generelt, og veeeeeldig mye gammelt SKAPFYLL. Gamle asjetter med eller uten skår. Nedstøva glass. Gamle flekkete duker, og gamle gule pocketbøker. Masse skrap fra Ti'ern, priset til det femdobbelte.
Jeg fant jo ut etterhvert at jeg sitter på en liten gullgruve selv. At tingene våre var så mye verdt ante jeg ikke, he-he. Kaffekverna vår som verken er gammel eller fin skulle de ha 300,- for, og bare denne sukkerskåla til et fløtesett kostet 50,-.

Skjønner nå at jeg er skapt for enten flunkende nytt, eller skikkelig gammelt. Ikke alt dette midt i mellom. Det er noe helt annet med bruktbutikken i Sandane (tror jeg det var) der Nostalgia har vært.

Pga dette kjøpte jeg seks glass på Indiska før vi dro hjem til gamlelandet

Noe må man ha for strevet. Dessuten kostet de ikke mer en loppeglassene ;-)

Nå er det atter en gang tid for LOPPEkassa!
Take care!

6 kommentarer:

My home is my Castle - by Kari sa...

Jeg er og veldig kresen på hva jeg kjøper på loppiser.Har ikke vært på mange jeg heller i grunn, men man kan finne flotte skatter :)
Nydelige glass du kjøpte deg...

Klem,Kari

Line Cathrin sa...

Enig jeg er også kresen dessuten er det som regel alt for dyrt priset. Heldigvis har jeg den flotte gjenbruktsbutikken containergirl like ved her samt at jeg er så heldig at jeg har arvet en del fra familien.

Nostalgia sa...

Uff så leit ! Desverre er det noen som synes de skal ha antikvitetspriser også på skrot.
Opplevde det samme da vi var i Danmark nettop, der det var langt mellom de gode loppmarkedene.

Fine glass du har fått tak i da :-)

Ønsker deg en deilig helg, kjære du :-D

Klem, Nostalgia

Ragnhild / Wallas Verden sa...

He,he. jeg flirer litt av loppisturen din. Nei det er ikke bare bare. Ikke alltid jeg heller finner noe. Var innom noen i Danmark i fjor som bare var fullt av skrammel fra 80 og 90 tallet, og det gidder vi ikke drasse med oss hjem. Men alle polakkene og andre fra østblokklandene de syns jo dette er kjempeflott, De vil jo ha det så nytt som mulig. Så må en bare ha radarblikk og klare og oppdage godbitene innimellom. Trenger sikkert litt trening til det:)
Jeg tenkte ta en tur til markedet i Sandvika i dag jeg. Hender noen har priset noen feil. For billig, og da er det kjekt.

Ja rammen på bildet er matt rosa. Søtt og røfft på en gang. Herlig kontrast.

Ha en skjønn søndag. Ops! nå titter solem fram her. Håper den skinner på deg også.
Klem:)

Laila -Karin sa...

De glassene var nydelige.
akkurat i min smak.
Ha en riktig fin søndag
Klem

Anonym sa...

太極峽谷,磐石營地,九族文化村,風櫃斗,雅築沙里仙溫泉,蛇窯蟬說,合歡山,嘉南八卦窯,糯米石橋,震災紀念公園,芙蓉瀑布,水鳥保護區,牛耳藝術渡假村,敷榮堂,登瀛書院,木屐蘭溪谷,木生昆蟲館,泰雅渡假村,惠蓀林場,水沙連古道,台一生態教育休閒農場,清境農場,生態農場,豐年靈芝菇,錦吉昆蟲館
奧萬大,埔里酒廠,埔里鯉魚潭,中台禪寺,台灣地理中心碑,九族文化村,玉山國家公園,合歡山,日月潭,田尾公路花園,新百果山,鹿港龍山寺,台灣民俗村,鹿港天后宮,溪頭森林,廬山溫泉,草嶺風景區,劍湖山世界,北港朝天宮,三條崙海水浴場,夏威夷,池南森林遊樂區,鯉魚潭,太魯閣,秀姑巒溪,長春祠,大佛風景區,東勢林場,古奇峰,五指山風景區,海水浴場,六福村,秀姑巒溪,石梯坪,磯崎灣,掃叭石柱,七星潭,小叮噹科學園區,大聖渡假,三義木雕博物館,谷關風景區,武陵農場,大坑風景區,亞哥花園,崎頂海水浴場