søndag 6. desember 2009

Ånden som kommer...

og ånden som går
(og ånden som aldri kommer tilbake)

Hei igjen!
Ja her kommer ikke innleggene på løpende bånd akkurat, men det er vel slik desember er for dere også. Høres ut som jeg styrer vettet av meg med juleforberedelser, men der har jeg dessverre ikke begynt en gang. Huff, huff...hvert år planlegger jeg å være tidlig ute, men hva skjer? Ingen ting! Er like tiltaksløs som vanlig *sukk*

Skal ta to feriedager i slutten av uka, så kanskje vi klarer å få i hus en del på handlelista. Siden vi ikke spiser ribbe julaften (men pinnekjøtt, nammmm...) synes jeg det er greit å steke den på forhånd, men alt av pålegg kjøper jeg ferdig i år. Gidder ikke lage sylte, tomatsild, leverpostei... og alt det jeg styrte med før. Selv om det ikke er store jobben, skal det gjøres, og timene fyker fortere enn man tror.

Jeg er mer glad i brød og rundstykker enn i kaker. Skjønt jeg har mine favoritter på kakefronten også, suksesskake f.eks., den må jeg bare ha til jul!
Jeg liker nystekte rundstykker, eller når de er nyvarmet i stekeovnen. Om de er fine, halvgrove, grove, rare... spiller ingen rolle. Det er ikke så nøye med pålegget heller når brødet er godt, og har vi meierismør er livet toppen!I går fikk jeg et anfall av bolleånd, og siden gutta også er glade i det, ble det boller!

Ellers står melposene klare og bare venter på at ånden skal returnere for ytterligere bakst. Krysser fingrene for at den kommer senere i dag. Skjønt... nå begynner det å skumre, og her jeg sitter føler jeg ikke det store behovet for annet enn å sitte, hehe... lenge leve passiviteten!

I går ble siste strøker lagt på skapdørene. Jeg fant også en lysestake faren min har lagd, så nå er den malt og klar for veggen. Skulle gjort ferdig gulvklokka som har stått halvmalt et halvt år minst, men klokkeånden er veldig fraværende.

Heldigvis er malinga jeg bruker nå luktfri, så det går fint å kombinere maling og kakebakst.
Jeg husker godt den jula alle julekakene smakte maling, hehe...
men det får bli en annen gang,

Ønsker alle en fin uke, og ber samtidig om unnskyldning for at surfeånden er fraværende, men som dere sikkert har erfart så dukker den snart opp igjen! ;-)

Klems fra

5 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Dette såg jo bare så godt ut! Jeg er glad i boller og den slags, men har sjelden tid å bake det.

Og for å si det sån, her er det ikke mye energi om dagen. ;) Går hjemme og grubler litt på livet, men håper å komme meg i jobb etter nyttår. Fikk meg en skikkelig knekk i september, så det har vært en tung høst. Men i bloggen prøver jeg å konsentrere meg på det gode i livet og gi blaffen i skittentøy og alt annet trist.

Stor klem!
Emma

sylvia sa...

hei på deg,
nydelig du har bakt,
ja det nærmer seg jul nå.
å det blir nå jul om vi kjøper pålegg og annet ferdig.
klem fra sylvia

Mor og datter sa...

nam nam de bollene der så skikkelig gode ut! De så ut som de man kjøper i butikken. Sånn ser ikke mine ut.. hihi ;s Håper dere koser dere masse på søndags kvelden!
klem klem

My home is my Castle - by Kari sa...

Herl eeeelsker vi all gjærbakst og det blir heller det enn disse tørre julekakene hos oss :))
Ungene bare MÅÅ ha pappas kanelsnurrer, de er verdens beste :))
Suksesskake er og et must, pluss verdens beste.. da holder det for oss :)

Ha en fin uke min venn
Klem,Kari

Anonym sa...

De bollene så helt nam ut.. Tenker de smakte..
Det er bare å slappe av, jula kommer uansett