tirsdag 4. mai 2010

Latmannshagen...m.m.

Fant et kjempetips inne på bloggen til Lokki, nemlig om en bok med tittel Latmannshagen.  Den perfekt bok for alle med eller UTEN grønne fingre! Iflg. Lokki er boka så detaljert og enkel at man ikke kan gjøre feil. Oh yess tenkte jeg og klikket meg rett inn på Cappelen, men dengang ei. Boka er utsolgt og blir ikke trykt opp igjen.... snakker om flaks! Her lå kilden til uanede mengder kunnskap rett foran mine føtter, og så eksisterer ikke boka mer!!!

Jada, jeg har surfet rundt etter den ;-)

Fant imidlertid denne hos Tanum -
Skuggväxter av Susanna Widlundh, NOK 125,-


"...En av tankarna med boken är att ingjuta mod i var och en som har en trädgård med skuggpartier, och som kanske betraktar dessa partier som olösliga problem. Boken visar att skugga istället kan ge oanade möjligheter.
Det finns olika sorters skugga, Trädgårdens skuggiga platser, Skapa din egen lund..."


Jeg har jo mitt skyggeparti ved inngangen, så her kommer sikkert løsningen - min egen lund! Gleder meg til boka kommer om en snau ukes tid.

Når jeg først var i gang kunne jeg liksågodt kjøpe en bok til -
Naturligt vackert av Kari Renberg, NOK 130,-

"Varför lägga dyra pengar på köpt material när naturens egen skattkista rymmer allt du behöver? Ta med dig en korg på skogs- eller strandpromenaden och du kommer förutom härliga naturupplevelser även att få en mängd användbara fynd med dig hem.
Varje årstid har sina egna prydnader, från vinterns minimalistiskt kala grenar och spännande frökapslar till sommarens frodiga och färgsprakande ängsblommor. I Naturligt vackert får du femtiotalet idéer till kransar, pynt och blomsterarrangemang, samlade under respektive årstid. Låt dig inspireras av mossa och bär, snäckor och kvistar, och skapa egna personliga dekorationer till hemmet."

Vi har konfirmasjon i september, så her skal det testes og skapes! :)

PS) Jeg sitter ikke på jobb og driver med alt dette, er hjemme med mer eller mindre konstant blærekatarr/nyrestein... (er under utredning) men nå har gubben kjøpt Tranebær, så da blir det vel sving på sakene! :)

6 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

He he he he ...jeg fikk meg en skikkelig latter da jeg leste kommentaren din hos meg..utedass ja.....den dagen jeg har kjøpt med det...da tror jeg dere bare kan bestille ulebilen til meg:):)
Så synd at den boken var utsolgt da...irriterende...neida ikke selg noe som folk vil ha.....det var vel plantasjen som fikk stoppet boken:)de var vel redde for nedgang i salget...hvis alle skulle ha slike lettvinthager:)
ha en kos kveld
eddaKlemmer til deg:)

sylvia sa...

koselige bøker dette er da,
nydelig å sitte å se og bla og planlegge med en sånn bok,
ønsker deg masse god bedring,
klem fra sylvia

Lykkeliten sa...

Å, latmannshage - Det hadde vært boken for meg også!

Klem Lykkeliten

GundaM sa...

Det er jo det ejg jobber med det, gjøre det så enkelt som mulig der ute...

Synd da man har en mann som er oppvokst med vatrete blomsterbed og ikke skjønner det er plantet bregner og løk der det ikke er innramma bed...vel, vi utfyller da hverandre ;)

ha ei fin uke videre!

Anette Willemine sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min!
Så flott blogg du har! Her var det myyye spennende å lese. Så bra med inspirasjon til haven på denne tiden av året. Har så lyst til å ommøblere noen av blomsterbedene, men Mr. Sunhome mener det får holde at jeg foretar ommøblering innendørs! Skal nok klare å trylle litt likevel, tenker jeg! *Fniser*

Ønsker deg fiiin kveld!

Klem fra
Anette Willemine

Anonym sa...

Hei,
Jeg har heller ikke funnet den i handelen, men har lånt den på biblioteket.
Ønsker deg en fortsatt fin helg.