lørdag 8. oktober 2011

En liten evaluering

...av prosjekt urtebed/kjøkkenhage!


Skal jeg sammenfatte det hele med ett ord må det bli
SUKSESS!


Vi har spist fra pallekarmen hver eneste dag,
og all mat har blitt smaksatt derfra.


Slik så det altså ut tidlig på sommeren:
persille - den ble enorm og skal i egen potte neste år
gressløk - tar også stor plass og blir nok pottemat den også
ruccola - wow...veldig lett å få til og passer til absolutt alt
sitronmelisse - den skal jeg IKKE ha mer av, blir enorm
timian - namm
oregano - namm
rosmarin - dobbelnamm


I dag kom de siste restene i hus


og jeg ser jo nå at jeg skulle plukket og tørket kontinuerlig
så jeg hadde glass på glass å ta av utover vinteren


Det som er igjen nå er liksom ikke det helt stor,
men det dufter utrolig godt på kjøkkenet, t.o.m. lillebror kommenterte det,
og så er det dekorativt selv om det ikke blir den store "høsten"

De fleste plantene er flerårige, så det blir spennende å se hva som kommer igjen,
men skulle de omkomme der ute er det bare å kjøpe nye planter neste år,
for dette skal gjentas, og forhåptenligvis utvides!!!


Den gamle vindusramma jeg en gang kjøpte hos Irina har atter fått nytt bruksområde.
Syn's det er så koselig ;-)


Blir aldri lei denne vindusramma,
så den blir nok stående på krøkkenbenken til den kryper bort av seg selv.

Apropo krypende...


Denne lille karen fulgte med på lasset
Sjarmerende, ikke sant :) 

I kveld blir det altså kjøtt på menyen, men...det blir lammestek med rosmarin!
Gleder meg allerede!

Håper dere også får en koselig kveld og helg
med god mat...og enda bedre mennesker rundt bord og i hus! :)
Klems

9 kommentarer:

(eddas) sa...

Så flink du har vært med
den kjøkkenhaven..herlig og spise fra egen have:)
kos deg
klemklem

Blått til lyst sa...

Nå ble jeg veldig overrasket over at det ikke ble snegle med urtesmør til kveldsmat!
Ellers så det virkelig trivelig ut, men hvor ble det av løpstikka?
Vindusrammen gjorde susen, og skjønner at det kan pyntes og dekoreres til alle formål *S*
God helg - Liv

Blått til lyst sa...

He, he ... de ble mette og jeg har flere liter suppe i frysen :-)
Kjøttet var mørt, det blir igrunnen det kjøttbiter flest når de får trekke i 4 timer.
Jeg hadde løpstikke i suppa, så nå venter jeg bare på at naboparet snart dukker opp med et nytt svangerskap *S*
Du er den første jeg har hørt om som har klart å kvitte seg med en løpstikke. Kanskje den ble fornærmet og tuslet over til naboen, eller kanskje den dukker opp neste sommer.

Dreamgirl sa...

Så herlig med egen kjøkkenhage :)

Behindabluedoor sa...

Hei:)
Her var det mye godsaker i urtehagen:)
Lurt og forevige urtene med å henge de til tørk så kan du jo bare putte noe oppi maten når du føler for det!
Ha en fin Søndag:)
Klem

Anonym sa...

Så deilig å kunne hente krydderurter fra egen hage! PS: snegler i hvitløkssmør er kjempe godt :-)
Klem

Unknown sa...

Mmm, jag kan riktigt känna doften av kryddor, och vilken vacker ram du har hängt upp dem på.

Kram Maggan
http://www.vindsromantik.blogspot.com/

Inger Marie sa...

Herlig Violetta :)
Og krydderurter er et must i min matlaging...men det tar litt tid før en kommer igang med tørkingen...hvert år:)
Hyggelig blogg du har..takk for titten:))

Feeling good by H sa...

Ja som man sår, slik høster man!
Morsomt med egen urtehage. Til neste år tror jeg sandkassen i hagen min skal få en ny misjon. Kos deg på kjøkken ditt. Bloggen din er til stor inspirasjon. God helg! H