lørdag 27. februar 2010

Tikk takk, tikk takk...tiden går, men minnene består

I dag fikk jeg lyst å vise dere en av klokkene mine. Vet ærlig talt ikke hva jeg synes om den, blir ikke enig med meg selv om jeg synes den er stygg eller pen. Siden den har tilhørt foreldrene mine er dette minner og noe jeg selvfølgelig må ta vare på.


Det var faren min som kjøpte klokka, og gjett om han var kry da han kom hjem med den. Han elsket alt som var litt annerledes, og gjerne det som rørte på seg eller lagde lyd.

På denne klokka er det karusell og biler som kjører rundt, og stadig vekk spilles en lang truddelutt. Tror det er seks forskjellige musikkstykker som varierer, og den spiller både hel og halv og hvert kvarter. Fryktelig mye lyd til tider ;-)


En gang lagde pappsen en diger Donaldkarusell. Skar ut Disneyfigurer i tre som han etterpå malte, og disse surret og gikk til full musikk oppå en krakk.

På sin første sydentur som godt voksen mann, kjøpte han en papegøye som kunne herme - m.a.o. et leketøy! Gubben var ikke senil, han var bare utrolig barnslig ;-)
Pappa hermet stemmer og snakket inn ”viktige budskap” fra politikere og kjentfolk ellers, og når papegøya svarte lå han selv tvikroket og bare lo og lo… Selvfølgelig sa disse kjentfolka kun glupe ting ;-)

På sin siste tur, bare måneder før han døde, kjøpte han marionettedukker. Skulle lage dukketeater for gutta våre var meningen. Stakkars pappa, så langt kom han aldri…

Det er bare døde ting sier jeg ofte om pynt og fjas, men det er egentlig feil, for ting har utrolig mange minner i seg. Alt jeg har skrevet her dukket opp da jeg tørket støv av klokka...

12 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Ja..det er døde ting.....men gud så viktige disse minnene er...og en har de liksom med seg på en måte:)Jeg har bestemor rundt meg overalt:):)
Takk for hyggelig kommentar...ja det er synd nordmenn ikke ser mere av Norge og det fantastiske landet vi har:)Bestemor Edda var fra Ylvingen:)
kos deg med den spesielle morsomme klokken....og gode minner...
eddaKlemmer til deg

sylvia sa...

hei,
åå jeg syntes den klokka er nydelig,klart den er vakker,moro med sånt,den var jo ikke sånn jalla.men kjempe fin.
å ekstra moro med sånt som har sin historie,
høres ut som en koselig og god pappa du hadde
godt med gode minner,
klem fra sylvia

Beth sa...

Klokka er både nydelig og morsom!
Denne må du ta godt vare på for det er kanskje ikke så mange som har maken?

Klem Beth...

Lykkelig som liten.. sa...

Klokka er jo kjempe fin da :) Spesiell klokke, med en egen historie:)
Er godt å ha så mange gode minner:)
Heldig er du :)

Ha en nydelig kveld.
Klem Tina

Aryn Contessa sa...

Ting som gir gode minner er ting verd å ta vare på. =)

Emmas utsikt sa...

Å så morsomt! Ja noen ting har litt sjel likevel. Jeg nesten gruer meg for den dagen mamma forsvinner og vi skal gå igjennom tingene. Det er SÅ masse. Mamma har jo selvsagt tatt om hånd av ALT fra mormor. jaja.

Det var et nydelig innlegg Violetta. Din pappa virker ha vært en fantastisk man.

klem

Fjordheim sa...

Herlige minner.
Det var ei stilig klokke. Sikkert ikke mange som har maken. Ikke alltid en ting behøver å være så fin for å være vert å ta vare på.
Ha en flott søndag :)

irina sa...

jeg syns de var kule , men du kjenner meg. Desto rare ting er desto bedre, Eller spesielle.

ha en fin uke,
Klem

Mormors Have sa...

Tusen takk for søte kommentarer inne hos meg:) Blir jo så glad!

Minner er viktig, -og historien bak gjør ofte gjenstanden desto finere:)

Skal til mormor å hente et service til uken. Jeg aner ikke hvordan det ser ut, men siden oldemor har hatt det tenker jeg at det ikke må kastes... Blir spennende!

Home and Cottage - Astrid sa...

Så hyggelig at du har lyst til å komme på føråpningen vår! Håper du får med deg en eller to å reise sammen med, sånn at du får dratt.

Hadde vært veldig hyggelig å få hilst på deg :)

Rosemary and Thyme sa...

Den klokken var meget spesiell.
Tror aldri jeg har sett noe liknende!
Den må du ta godt vare på. Det er sikkert mange gode minner knyttet til den.
Ha en fin kveld
Klem Tove

RoseSommer sa...

Så koselig historie! Sånn papegøye som hermer har jeg også hatt. Gjett om vi har ledd mye av den! Klokka di er fin, synes jeg. Så moro å ha noe ingen andre har.